15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:04
No menu items!

Franța pregătește taxiuri zburătoare pentru Jocurile Olimpice de vară din 2024

spot_img

Franța va începe să testeze taxiuri aeriene electrice în următoarele luni într-un hub din afara Parisului, cu scopul de a avea două rute de zbor dedicate pentru a transporta pasagerii la timp pentru Jocurile Olimpice de vară din 2024.

O rută ar lega aeroporturile Paris-Charles de Gaulle și Le Bourget, iar cealaltă ar fi între două suburbii la sud-vest de capitala Franței, potrivit unui comunicat de joi al Aeroports de Paris.

Volocopter GmbH, Airbus SE, Vertical Aerospace Group Ltd, Lilium NV și Joby Aviation se numără printre dezvoltatorii de aeronave care participă la proiect împreună cu autoritatea de aviație civilă a Franței, a declarat operatorul aeroporturilor.

Zonele de aterizare și decolare de la nodul Pontoise-Cormeilles-en-Vexin au fost adaptate pentru teste la începutul acestui an.

Avioanele electrice cu decolare și aterizare verticale, sau eVTOL, apar rapid ca o nouă piață de transport, dezvoltatorii strângând sute de milioane de dolari pentru proiectele lor.

Vertical Aerospace din Marea Britanie și rivalul german Volocopter se numără printre companiile europene care concurează pentru comenzi alături de Lilium.

Proiectul francez se adaugă la o listă tot mai mare de baze planificate în întreaga lume.