35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 14:42

FOTO Un bărbat din Covasna s-a trezit cu o namilă de urs în spinare, în propria grădină

spot_img

Un bărbat de 54 de ani care își vede liniștit de treburi în grădina casei a fost atacat de o ursoaică uriașă care avea și doi pui duăă ea. Șansa bărbatului a fost că în momentul atacului avea în mână un topor cu care s-a și apărat de animal.

Bărbatul a fost mușcat de cap și de spate de animal, dar a reușit să îl lovească cu toporul și astfel a scăpat cu viață. A reușit să ajungă în casă mai mult târându-se și a cerut ajutor la 112.

„La 11 și 20 de minute a fost atacat un cetățean, în vârstă de parcă 54 de ani. Din fericire, a avut un cățel cu dânsul și a avut un topor în mână. Dacă nu avea toporul în mână și nu putea să îl bage în gură la urs, cred că îl omora. (…) Ursul era cu doi pui. L-a atacat în zona capului și l-a mușcat și la spate. (…) După ce a plecat ursul, a venit până acasă pe picioare, sângerând”, a declarat luni primarul din Zagon, Kiss Augustin, pentru Observatorul de Covasna.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

 „Bărbatul a fost transportat la UPU Sfântu Gheorghe. Era stabil hemodimanic și respirator, cooperant, prezenta traumatism cranio-cerebral, cu părți zdrobite multiple în zona occipitală”, a declarat şi Cristian Cimpoi pentru Covasnamedia.ro.