35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:36

VIDEO/FOTO Formarea unei tornade surprinsă deasupra localităților Balotești și Buftea. Imaginea zilei surprinsă la Otopeni

spot_img

Mai multe persoane au surprins luni seara imagini cu o tonadă în formare, deasupra localităților Buftea și Balotești. La momentul producerii fenomenului, era în vigoare o avertizare meteo nowcasting de cod roșu pentru mai multe localități din județul Ilfov, de ploi torențiale, vânt și grindină. Și în Tulcea a fost filmată o tornadă, iar la Otopeni, a fost surprinsă imaginea unui avion care trece prin pâlnia formată. 

Locuitorii din zonă au primit și mesaj de avertizare prin RO Alert.

Foto: Mihaela Antoce

Potrivit meteorologilor, în localitățile Periș, Balotești, Snagov, Ciolpani, Tunari și Corbeanca au fost averse torențiale cu peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

În ultimele zile, tornade de mici dimensiuni au fost observate în mai multe zine ale țării. Tot azi, un astfel de fenomen a fost filmat în Tulcea, unde un localnic a filmat formarea unei tornade care a ajuns până la sol, fără însă să producă pagube.