23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:07
No menu items!

FOTO. Turiste din Israel, blocate în Munții Făgăraș pe un perete abrupt, la 2100 de metri altitudine

spot_img

Două turiste din Israel au rămas blocate în Munții Făgăraș pe un perete abrupt, la 2100 de metri altitudine. Au fost salvate și coborâte de pe munte după mai multe ore de intervenție.

Intervenţia a avut loc pentru coborârea unor turiste din Israel rămase blocate la 2100 metri în zona Fereastra Mică, între Vârful Slănina şi Vârful Gălăşescu din Făgăraş.

„Echipele de salvare plecate în sprijinul turistelor au ajuns la acestea după o ascensiune de peste 3 ore, găsindu-le fără probleme de sănătate, dar foarte speriate şi în imposibilitatea de a se mai deplasa, având în vedere atât vremea, cât şi dificultatea zonei. Astfel, echipele de intervenţie le-au asigurat şi le-au coborât din zona periculoasă, reuşind ca după aproximativ 4 ore să le aducă în siguranţă deplină la baza masivului”, transmite, vineri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.

Conform echipelor de intervenţie, vremea nefavorabilă, dificultatea traseului unde au fost găsite, riscurile la care au fost expuşi atât salvatorii, cât şi turistele, durata intervenţiei, au făcut ca întreaga acţiune să fie una dificilă.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor care urcă pe munte să fie echipaţi corespunzător, să cunoască traseul pe care-l aleg, să se deplaseze doar pe trasee marcate şi să se informeze în legătură cu condiţiile meteo.

                                                                                                                   Adina Silav