23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 13:08

FOTO. “The New York Times” a confundat Budapesta cu Bucureștiul. Comentariile internauților

spot_img

Papa Francisc a fost prezent, duminică, în Budapesta, capitala Ungariei. Jurnaliştii de la “The New York Times”, însă, au scris în postarea făcută pe contul oficial de Facebook al publicației că „Papa Francisc a vizitat pentru şapte ore România” pentru a sărbători încheierea unei conferinţei internaţionale.

Timp de 14 ore postarea a generat sute de comentarii venite din partea internauţilor care reproşau le reproșau jurnaliştilor că au comis o mare greşeală, precizând că ţara vizitată este Ungaria şi nu România.

Luați o hartă înainte de a scrie despre Bucureşti și Budapesta, oameni dislexici din NYT”, Capitala Ungariei este Budapesta, Dragă New York Times!”, „Este foarte trist…. Budapesta -> Ungaria. Aici era papa!”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților.

Abia luni dimineață, la 10.50 jurnaliştii de la “The New York Times” au publicat o erată: „O versiune anterioară a acestei postări a greşit ţara pe care Papa Francis a vizitat-o. Era Ungaria, nu România”.

Papa Francis a vizitat România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Bucureștiul a fost confundat de multe ori cu Budapesta, dar, de fiecare dată, lucrurile au stat invers decât acum. Mari artiști care au urcat pe scene din București, de la Michael Jackson și Sandra până la celebrele trupe Metallica sau Whitesnake, au salutat publicul în limba maghiară sau cu “Bună seara, Budapesta!” 

Roxana Toma