35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 16:16

FOTO UPDATE Fotbalistul danez Christian Eriksen a căzut inert pe teren, din senin. A fost resuscitat pe gazon. Partida a fost suspendată

spot_img

UPDATE: Christian Eriksen a fost stabilizat și a ajuns la spital, anunță The Guardian.

Momentele dramatice au avut loc cu doar 2 minute înainte de a se fluiera sfârșitul primei reprize dintre Danemarca și Finlanda, al doilea meci din cadrul Campionatului European de Fotbal. Jucătorul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa. A fost resuscitat direct pe gazon, sub privirile îngrozite ale celor prezenți pe teren și în tribune. 

În minutul 43, în timp ce mingea se îndrepta spre Christian Eriksen, aflat undeva aproape de linia de aut, fotbalistul lui Inter s-a prăbușit inert pe gazon. Imediat, colegii lui au reacționat și au chemat disperați staff-ul medical.

Un adversar finlandez și-a pus mâinile în cap când l-a văzut întins pe gazon.

Căpitanul Kjaer și portarul Schmeichel au încercat să o liniștească imediat pe soția jucătorului care venise la marginea terenului.

Eriksen a fost resuscitat pe gazon, iar coechipierii au făcut zid în jurul lui.

Eriksen este unul dintre fotbaliştii vedetă ai naţionalei daneze şi unul dintre starurile internaţionale ale fotbalului european.

Danemarca joacă sâmbătă cu Finlanda, la Copenhaga, pe teren propriu, în grupa B a Euro 2020.

Arbitrul de centru, Anthony Taylor, a trimis echipele la cabine, meciul este deocamdată suspendat.