0.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 21:08
No menu items!

FOTO. Ce au făcut liderii opoziției de Ziua Națională. Mesajele lui Dacian Cioloș și Dan Barna

spot_img

În timp ce președintele USR, Dacian Cioloș, a mers la Alba Iulia de Ziua Națională, colegul său de partid, Dan Barna, și-a petrecut ziua de 1 Decembrie la Piatra Neamț, alături de câțiva membri ai formațiunii și de familie. 

Aflat la Alba Iulia, Cioloş a declarat că momentul 1 Decembrie 1918 reprezintă “un simbol de reuşită a neamului românesc”, care arată că se poate, în ciuda tuturor dificultăţilor. “De aici, de la Alba Iulia, nu putem transmite decât – şi asta caut şi eu – cât mai multă înţelepciune interioară, ca să trecem cu bine peste perioada asta dificilă şi să găsim în orice discuţie în contradictoriu (…)punctul ăla de unitate, pentru că eu cred că, atâta vreme cât suntem implicaţi pentru binele ţării, toţi vrem să facem bine, fiecare în felul lui, dar sunt momente când e important să căutăm să înţelegem opinia celuilalt, cât de diferit ar fi de-a noastră. Şi ăsta e gândul cu care am venit şi aici, pentru că 1918, 1 Decembrie, de aici de la Alba Iulia, este un simbol de reuşită a neamului românesc, care arată că se poate în ciuda tuturor dificultăţilor“, a declarat Dacian Cioloş.

Liderul USR a spus că a decis mai demult să fie prezent de Ziua Naţională la manifestările de la Alba Iulia, unde nu a mai fost de ceva timp. “Am ales să fiu la Alba Iulia, am luat decizia asta mai demult. Nu am mai fost de ceva vreme şi mi-am dorit să fiu aici, împreună cu colegii”, a afirmat Cioloş.

La rândul lui Dan Barna și-a petrecut acest 1 Decembrie la Piatra Neamț. 

Anul acesta 1 Decembrie m-a găsit la Piatra Neamț, împreună cu familia. Am depus o coroană de flori, alături de colegii mei din USR PLUS Neamț, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Cimitirul Eroilor pentru că eu consider că respectul eroilor este forma de patriotism onest.
 
Am asistat apoi, la Turnul lui Ștefan, la un spectacol dedicat zilei naționale organizat de liceeni nemțeni împreună cu profesorii lor de istorie.
 
Printre oamenii buni cu care m-am întâlnit e și doamna Maria care a venit să-mi vorbească. Are 89 de ani, e luminoasă și optimistă și mi-a zis că are încredere în generațiile tinere. I-am multumit pentru vorbele bune și i-am spus că încrederea ei ne onorează și ne obligă.
La mulți ani buni, doamnă! La mulți ani, România!“, a scris Dan Barna pe Facebook.
 

Raluca Dan