7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:33
No menu items!

FOTO/Anchetatorii au reconstituit chipul fetiței ucise lângă cimitirul din Arad. Nu are mai mult de 6 ani

spot_img

Poliţiştii şi procurorii au făcut publice, astăzi, mai multe fotografii reconstituite cu fetiţa omorâtă şi incendiată lângă un cimitir din Arad, în speranţa că cineva o va recunoaşte.

Potrivit Parchetului de  pe  lângă  Tribunalul  Arad, s-a reuşit, în urma toaletării cadavrului, obţinerea unor fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele, atât din faţă cât şi din profil, fotografiilor victimei fiind publicate în vederea identificării acesteia.

De asemenea, în urma efectuării autopsiei medico-legale s-a stabilit că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi ar fi fost cauzată în urma unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural.

“Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă lăturalnică , lângă cimitir, avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten  aproximativ 25 cm , decesul survenind  în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului”, arată Parchetul  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad.

În prezent, polițiștii verifică, cu sprijinul DGASPC, minorii instituţionalizaţi, cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

Totodată, polițiștii arădeni efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere atât private cât şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei.

Există suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului și s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

Parchetul  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad a anunțat și faptul că în acest caz s-a început urmărirea penală „in rem” pentru infracţiunile de omor și profanarea de cadavre sau morminte, iar, luni, s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, având în vedere că familia fetei nu a anunţat dispariţia acesteia.

Cadavrul copilului a fost descoperit, sâmbătă, în apropierea unui cimitir din Arad, iar anchetatorii au ajuns la concluzii înfiorătoare în urma primelor cercetări.

“În municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară  din cadrul PMArad – Secţia 1 Urbană Vlaicu.  După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul IPJArad – SIC.

Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini, cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului.

Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice”, mai transmite sursa citată.

                                                                                                                 Adina Silav