17.1 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 3:44
No menu items!

Ruptură în PNL: “Dacă aveți onoare, demisionați din Parlament!”

spot_img

Reacție dură în cadrul PNL Sector 3, după ce președintele filialei, Antonel Tănase, a anunțat că demisionează din grupul parlamentar PNL și se alătură celor 12 liberali care au făcut același gest, în ultimele 10 zile, urmând să activeze ca independent.

Claudia Benchescu, vechi membru al PNL Sector 3 și subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, îi cere lui Tănase demisia din Parlament, deoarece a fost ales deputat pe listele partidului, și nu candidând independent.

„Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și constat cu jenă de cine a fost condusă filiala PNL Sector 3. Calitatea de membru PNL a fost și este pentru mine, mai importantă ca orice alta demnitate publică.

Când ești ales pe listele Partidului Național Liberal, nu esti TU însuți ales de popor. Partidul este ales de popor, iar tu ești ales de o parte din membrii săi, să fii acolo sus pe listă. (…) După ce ai primit calități importante de demnitate publică, pe munca sutelor de mii de membri PNL, prin frig sau pe caniculă, prin ploaie sau prin soare, este de datoria ta când renunți la calitatea de „afiliere” la PNL, să renunți și la demnitățile pe care acesta ți le oferă.

Dacă aveți onoare domnule Tănase, demisionați din Parlamentul României! Cetățenii au ales PNL, nu pe dvs!”, a scris Claudia Benchescu pe contul său de Facebook.

După ce a amenințat, încă de acum aproape două săptămâni, că va urma exemplul lui Ludovic Orban, Antonel Tănase și-a anunțat, luni, demisia din grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaților. El devine astfel al 13-lea parlamentar liberal care va activa ca neafiliat.

„Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.

Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat.

Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung. (…)Veți întreba, unii dintre dumneavoastră, pe bună dreptate, de ce nu îmi dau demisia din partid.

Pentru că nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme. Pentru că eu cred în ideologia Brătienilor, nu în pasagera trecere a lui Florin Cîțu și a echipei sale pe la șefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru că eu cred că liberalismul este un stil de viață, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpată. (…)Mă dezic de ruperea unei coaliții menită să reformeze cu adevărat România, mă dezic de „în premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor” și de „dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”. Mă dezic de rea voință și de decadență”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.

Raluca Dan