16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:22
No menu items!

FOTO Aberațiile notelor de după contestații, la Evaluare. Un elev a obținut 5 puncte în plus la Matematică și de la 3 a urcat la 8

spot_img

Un elev, candidat la Evaluarea Națională a obținut o notă la matematică la care nici chiar el nu s-ar fi așteptat. Inițial a fost notat cu nota 3 la matematică, iar după contestație, nota finală a fost 8,25.

Este vorba de un elev de la Şcoala nr. 28 din Galaţi căruia contestația i-a adus cinci puncte în plus la Matematică.

Elevul a avut iniţial nota 3,00 la Matematică, iar după contestaţie a primit 8,25. Copilul obţinuse la Limba şi literatura română 8,90. Prin urmare, media sa la Evaluare Naţională a crescut de la 5,95 cât avea iniţial, la 8,57, notează Viata Libera.

Situația a atras atenția și Inspectoratului Școlar din Galați. Inspectorul generală Gina Brînzan susţine că a fost sesizată Comisia naţională de Evaluare Naţională, dar nu cunoaşte ce decizie se va lua în privinţa profesorilor evaluatori respectivi, întrucât aceştia sunt din alt judeţ.

„Ministerul cunoaşte situaţia. Nu ştiu ce măsuri se vor lua. Vom trimite şi o sesizare judeţului unde s-au corectat tezele din Galaţi, nu avem voie să dezvăluim unde. Nu ştim nici de ce există această diferenţă mare între cele două note, deoarece tezele rămân în centrul de evaluare, nu ajung la noi. Bănuiesc că a fost o greşeală cauzată de neatenţie, deoarece pe barem nu se putea întâmpla aşa ceva”, a precizat inspectoarea generală Gina Brînzan.