22.4 C
București
vineri, 19 august 2022 - 9:07
No menu items!

Fostul șef al Unifarm, mulțumit cu controlul judiciar al procurorilor anticorupție

spot_img

Adrian Ionel, cercetat și plasat sub control judiciar de DNA pentru acuzații de mită în legătură cu achizițiile Unifarm din timpul stării de urgență, nu a contestat în instanța măsura procurorilor, scrie presacurata.ro.

Avocatul fostului director Unifarm, Alexandru Morărescu, susține că decizia de a nu contesta măsura procurorilor DNA face parte din strategia de apărare pe care a pus-o la punct împreună cu clientul său. 

Potrivit procurorilor, Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro, dintr-un total de 1,21 milioane de euro, unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Pe 24 iunie, la trei zile după punerea sub acuzare și cu o zi înainte de punerea în mișcare a acțiunii penale, Adrian Ionel afirma, într-un comunicat de presă, că Unifarm „nu are obligaţia să desfăşoare proceduri de licitaţie publică şi nu îi sunt opozabile dispoziţiile legii nr. 98/2016. Compania Unifarm a răspuns, cu caracter urgent şi prioritar, nevoii disperate de import a unor echipamente de protecţie indispensabile cadrelor medicale în lupta acestora cu pandemia generată de SARS-CoV-2. În aceste condiţii, organizarea unei proceduri de achiziţie publică, neobligatorie potrivit celor de mai sus, ar fi dus la întarzieri nejustificate în aprovizionare, ce s-ar fi soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.”

După ce avocații inculpaților au avut acces la dosar, în presă au apărut detaliile implicării unor politicieni de la vârful guvernului, inclusiv numele premierului.