10.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 10:32

Directorul UNIFARM nu a făcut nimic fără știința lui Ludovic Orban (surse de presă)

spot_img

Procurorii DNA au anunțat oficial primul dintre cele 33 de cazuri de achiziții anchetate în perioada pandemiei pentru achiziții controversate. Directorul UNIFARM, Adrian Ionel, ar fi pretins unei firme o mită de 760.000 de euro, reprezentând 18% dintr-un contract care ar fi urmat să fie atribuit discreționar pentru combinezoane și măști de protecție. Surse Q Magazine susțin însă că Ionel nu a fost singur.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că „a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul IONEL EUGEN ADRIAN, director general al Companiei Naționale Unifarm SA pentru: luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual,folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

TRIPLETA ORBAN-IONEL-TĂTARU

Mai multe surse din interiorul sistemului de sănătate, au declarat pentru Q Magazine că pe toată perioada pandemiei, Ionel nu a făcut nimic fără ca Ludovic Orban să fie informat pas cu pas. Premierul stabilise o linie directă cu directorul Unifarm pentru a fi ținut la curent permanent cu absolut orice detaliu vizând achiziții de materiale pentru protecția împotriva Covid-19.

Orban dăduse chiar o dispoziție la Aeroportul Otopeni să i se raporteze orice transport de materiale destinate luptei anti Covid-19, pentru a ști ce importuri se fac și ce alți distribuitori reușesc să importe materiele de protecție. Unifarm nu trebuia să aibă concurență și mai ales nu trebuiau importate materiale la prețuri inferioare decât cele practicate de distribuitorul oficial al statului, în care se infuzaseră 350 de milioane de euro printr-un credit primit de la Eximbank și garantat de stat.