4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 1:25
No menu items!

Fostul primar al Londrei Boris Johnson compară proiectul UE cu ofensiva lui Hitler

spot_img

Fostul primar al Londrei Boris Johnson, liderul taberei pro-Brexit, a afirmat că Uniunea Europeană se comportă ca Adolf Hitler încercând să creeze un superstat, potrivit unui interviu pentru Sunday Telegraph.

Johnson a declarat că istoria Europei a fost marcată în ultimii două mii de ani de încercări repetate de a uni continentul sub un singur și unic guvern, similar Imperiului Roman.

”Napoleon, Hitler, mai multe persoane au încercat să facă acest lucru și s-a terminat în mod tragic. Uniunea Europeană este o altă tentativă, cu metode diferite”, a afirmat acesta. Referendumul privind menținerea Marii Britanii în UE va avea loc în a doua jumătate  a lunii viitoare.

”Ceea ce lipsește fundamental este eterna problemă, și anume că nu există o fidelitate reală față de ideea de Europei (…) Nu există autoritate unică ce poate fi respectată sau înțeleasă. Este cauza acestui imens vid democratic”, a adăugat Boris Johnson, care este unul dintre cei mai influenți lideri din Partidul Conservator al premierului David Cameron. Prim-ministrul sprijină variant rămânerii în UE, dar toți membrii partidului au libertatea de a sprijini platforma pro-Brexit.

Cele două tabere se află la egalitate, 50% fiecare, potrivit mediei celor mai recente sondaje.

T.S.