27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 11:03
No menu items!

Fostul primar al Clujului Sorin Apostu, încarcerat la Penitenciarul Gherla

spot_img

Apostu a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită şi spălare de bani

sorin-apostu

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită şi spălare de bani, a fost dus, miercuri dimineața, la Penitenciarul Gherla.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat că, după perioada de carantină, de 21 de zile, fostul edil va fi inclus într-un regim de executare a pedepsei.

Potrivit site-ului Penitenciarului Gherla, vizitarea persoanelor private de libertate de către aparţinători se poate face zilnic, în patru serii, între orele 8.30 – 16.30. Durata vizitei este de la 30 de minute până la două ore, în funcţie de numărul solicitărilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente.

Periodicitatea de acordare a vizitelor este următoarea: arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încă regimul de executare a pedepsei -patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul de maximă siguranţă – două vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul închis – trei vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul semideschis – patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul deschis – cinci vizite/lună.

Sorin Apostu a fost condamnat, luni, la patru ani și șase luni de închisoare, de magistrații Curții Supreme.

R.D.