12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:40
No menu items!

Fostul manager Sere Oradea, Maria Schutz, 10 ani cu executare

spot_img

Maria Schutz, fostul manager al serelor Oradea şi Codlea, a fost condamnată de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare cu executare, dar sentința nu este definitivă, iar faptele se prescriu în noiembrie

MARIA SCHUTZ - FELIX STROE - DNA

Verdictul final în cazul Mariei Schutz şi al celorlalte două persoane condamnate în acelaşi dosar va fi dat de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea. Indiferent dacă magistrați de aici vor reuși să dea o sentință finală până în noiembrie, când se prescriu faptele, prejudiciul, de peste 13 milioane de euro, va trebui plătit de inculpați.

În primă instanţă, Maria Schutz a fost condamnată de Tribunalul Bihor la 12 ani de detenţie, dar Curtea de Apel Oradea a decis rejudecarea cazului.

Fostul manager al Serelor Oradea și Codlea a fost trimis în judecată în ianuarie 2008 de procurorii DNA, pentru înşelăciune şi bancrută frauduloasă. Alături de Maria Schutz au fost judecaţi Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului, Mihai Ciobanu, fost director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul ADS şi Ion Dascălu, asociat la SC Sere Codlea SA.