23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:17
No menu items!

Fostul „locotenent” al lui Traian Băsescu, Dorin Iacob, arestat în Anglia, pentru agresiune sexuală

spot_img

Fostul secretar executiv al Partidului Democrat (PD), omul de afaceri Dorin Iacob, a fost arestat pe teritoriul Marii Britanii la data de 27 august, fiind acuzat că a hărţuit sexual o femeie în timpul unei şedinţe de masaj la un hotel din Manchester, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Fapta de hărţuire sexuală s-ar fi petrecut pe 26 august la hotelul Mercure Norton Grange Hotel and Spa, din Manchester, unde omul de afaceri era cazat alături de soţie şi de fiică, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, pe 26 august, dimineaţa, Dorin Iacob ar fi beneficiat de o şedinţă de masaj la zona de spa a hotelului. O zi mai târziu, pe 27 august, omul de afaceri a fost ridicat de poliţie din camera în care era cazat fiind ulterior arestat sub acuzaţia de hărţuire sexuală asupra maseuzei, au adăugat sursele citate.

Actual om de afaceri, Dorin Iacob a ocupat funcţia de secretar executiv al PD, în campania electorală pentru alegerile locale din 2004. Înainte de 1989, acesta a fost ofiţer în cadrul Ministerului de Interne. După Revoluţia din 1989, a lucrat în Serviciul Român de Informaţii, ajungând şeful de cabinet al lui Virgil Măgureanu.

În 1998, Dorin Iacob l-a urmat pe Virgil Măgureanu în Partidul Naţional Român, devenind vicepreşedinte al partidului. Dorin Iacob a intrat în PD odată cu unificarea PNR cu partidul lui Traian Băsescu, primind funcţia de secretar executiv.

Trecutul său este strâns legat de Bancorex. În calitate de patron al SC BEL AMI INVEST din Alba Iulia, Dorin Iacob a reușit performața de a angaja un credit de la Bancorex, în valoare de 1.250.980,86 USD (19.973.160.410,76 lei vechi). Firma a fost creată în 1994, după care a început să înregistreze datorii, printre creditori numărându-se și BRD. Realizând Creditorii au cerut falimentul BEL AMI INVEST. În acel moment, împrumutul de la Bancorex a fost preluat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare și trecut la datoria publică.

După ce Traian Băsescu a devenit preşedinte, în 2004, Dorin Iacob a fost prezent aproape în fiecare zi la Palatul Cotroceni. Mai mult, acesta a fost implicat direct în activitatea celulei de criză constituite pentru eliberarea celor trei ziarişti români răpiţi în Irak. Omar Hayssam a declarat în faţa Curţii de Apel Bucureşti că a fost „solicitat de preşedinte să-mi contactez toate cunoştinţele pentru a strânge cât mai multe informaţii referitoare la răpire. Mi s-a dat şi numele unei persoane cu care urma să ţin legătura: Dorin Iacob”.

basescu_iacob

Dorin Iacob a fost chemat de Traian Băsescu drept martor în procesul pe care l-a intentat în încercarea de a nega legăturile pe care le-a avut cu fosta Securitate. La acest proces Dorin Iacob a spus în faţa instanţei că este unul dintre cei mai apropiaţi prieteni şi colaboratori ai lui Traian Băsescu.

Andrei Tudor