19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 4:59
No menu items!

Fostul baron PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest. El plănuia să fugă în Ecuador cu secretara

spot_img

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv. Decizia a fost luată astăzi de judecători, în condițiile în care mandatul de arestare preventivă a lui Buzatu urma să expire.

Buzatu a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei, presupusă mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

Potrivit rechizitoriul DNA pentru trimiterea în judecată, fostul baron PSD de Vaslui Dumitru Buzatu influența martorii, conducea Consiliul Județean Vaslui din arest și își planificase inclusiv fuga către Ecuador la momentul eliberării sale.

Din convorbirile pe care Dumitru Buzatu le are cu secretara sa personala din cadrul CJ se observă clar că acesta trasează prin intermediul acesteia sarcini martorilor și factorilor decidenți din administrația locală a județului Vaslui.

Totodată, Buzatu îi propune martorei că, în cazul în care va fi eliberat, să plece împreună în Ecuador: ”Dacă reușesc să…(neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!”.

Fostul președinte al CJ Vaslui și al organizației județene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

D.Constantin