8.7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 0:17
No menu items!

Fost magistrat judecat pentru fugă de la locul accidentului

spot_img

Un fost judecător de la Tribunalul Mehedinţi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General sub acuzația de fugă de la locul accidentului după ce a lovit cu maşina un copil.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică susțin, în rechizitoriu, că, pe 3 mai, în jurul orei 16.30, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde, potrivit semnalizării rutiere nu avea voie să pătrundă, Sever Dumitraşcu a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unui copil în vârstă de 3 ani, B. Ş. G., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Conform rechizitoriului, copilul a ieşit pe neaşteptate dintre două maşini parcate pe partea dreaptă a carosabilului şi a ajuns pe carosabil, fiind lovit de Sever Dumitraşcu cu partea dreaptă a autovehiculului. Procurorii au stabilit că, după impact, Dumitraşcu a oprit autoturismul la mică distanţă de locul accidentului. La faţa locului, s-a deplasat o ambulanţă (chemată de un martor) care a preluat copilul şi i-a acordat primele îngrijiri medicale, acesta fiind, ulterior, transportat la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin.

În acest context, spun procurorii, deşi a constatat că minorul suferise leziuni traumatice şi i s-au acordat îngrijiri medicale, Sever Dumitraşcu a părăsit locul accidentului înainte de sosirea echipajului de poliţie rutieră.