17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:38
No menu items!

Focare de COVID într-un cămin de bătrâni şi un sanatoriu pentru copii din Prahova

spot_img

Două noi focare de COVID-19 au fost identificate, vineri de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, unul dintre cazuri la un cămin pentru vârstnici, iar al doilea la un sanatoriu destinat tratării copiilor. 

Unul dintre cele două noi focare de infecţie cu SARS-CoV 2 a fost înregistrat, vineri, la Centrul rezidenţial de îngrijire persoane vârstnice din comuna Puchenii Mari, unde trei vârstnici internaţi şi un salariat au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Potrivit Prefecturii Prahova, beneficiarii pozitivi sunt  izolaţi ȋn centrul rezidenţial sub supravegherea medicului centrului, iar salariatul a fost izolat la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Al doilea focar a fost depistat la Sanatoriul Balneoclimateric de copii Buşteni,  unde patru salariaţi sunt infectaţi şi au fost izolaţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Datele centralizate vineri de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, arată că în ultimele 24 de ore din totalul de 2.843 de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 efectuate – 740 teste RT-PCR şi 2.103 teste rapide – 844 au fost pozitive.

În judeţ, au fost raportate oficial peste o mie de persoane reinfectate. Rata de incidenţă în Prahova este, vineri, de 5,41 cazuri la 1000 de locuitori.

                                                                                                                  Adina Silav