17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:09
No menu items!

Focar la Colegiul I.L.Caragiale din București. 41 de elevi și 11 profesori, confirmați pozitiv

spot_img

Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, la propunerea IȘMB și a DSP București, suspendarea cursurilor cu prezență fizică la Colegiul național I.L.Caragiale, din cauza focarului de coronavirus constatat aici.

Cursurile se vor desfășura online, timp de 10 aile, începând de marți, 25 ianuarie.

41 de elevi și 11 profesori s-au infectat în ultimele zile, a declarat vineri, 21 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Larisa Gojnete.

„Cursurile s-au suspendat pentru că există un articol care prevede că la infectarea cadrelor didactice se decide, împreună cu DSP, care sunt măsurile de urmat şi dacă se impune suspendarea cursurilor pentru întreaga unitate. Pentru că procesul instructiv-educativ era afectat, s-a decis împreună cu DSP să suspende activitatea 10 zile”, a spus Larisa Gojnete.

De la sfârșitul anului trecut, autoritățile nu au mai putut furniza elevilor testele de salivă cu care părinții ar fi trebuit să îi testeze de două ori pe săptămână, din cauza licitațiilor contestate. România a ajuns, vineri, la aproape 20.000 de infectări confirmate pe zi.

E. Stan