24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:39
No menu items!

Focar de rabie într-o comună din judeţul Argeş

spot_img
Argeş: Focar de rabie într-o comună din sudul judeţului
foto: ziarulunirea.ro

Inspectorii sanitar-veterinari au început luni identificarea şi vaccinarea tuturor carnasierelor domestice existente în comuna Izvoru din sudul judeţului Argeş, după depistarea unui focar de rabie pe un fond de vânătoare din vecinătate.


Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş au descoperit focarul de rabie la vulpi în data de 17 mai, ulterior fiind convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, pentru a dispune măsurile legale, a anunţat prefectul Cristian Soare.

„Am stabilit un plan de măsuri privind combaterea focarului de rabie din Fondul Cinegetic 48 Ungheni, cu acţiuni şi termene imediate. În afara faptului că s-au instituit zone de protecţie de 3 kilometri şi zone de supraveghere de 10 kilometri, începând de astăzi se efectuează catagrafierea tuturor carnasierelor domestice şi se vor vaccina toate cele neimunizate”, a precizat Cristian Soare.

El a explicat că, prin măsurile luate, au fost eliminate riscurile pentru populaţie.

„Această situaţie nu este una alarmantă, este o situaţie pe care o ţinem sub control şi toate măsurile pe care le-am luat au rolul de a evita dezvoltarea acestui focar”, a spus prefectul.

A.V.