19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:41
No menu items!

Focar de Covid-19 la Spitalul Witting, din București. Conducerea a anunțat că nu se mai fac internări

spot_img

Spitalul Witting din București nu mai face internări la chirurgie generală şi medicină internă, din cauza numărului mare de infectări cu Covid, atât la pacienți, cât și în rândul personalului medical. Măsura va fi valabilă pentru următoarele patru zile.

În urma anchetei epidemiologice care a avut loc, s-a constatat existența unui număr mare de infectări la personalul medical și la pacienți în secțiile de chirurgie generală, medicină internă și la farmacie. În aceste condiții, s-a luat mpsura sistării internărilor până în 30 ianuarie.

Totodată, pacienții care au fost contacți cu cei pozitivi vor fi izolați și vor sta singuri în saloane, iar angajații care i-au îngrijit vor fi identificați.

De asemenea, toți angajații de la chirurgie generală, medicină internă și farmacie vor fi testați.
 

Wiiting este unul dintre cele 9 spitale din București unde s-au constatat focare de Covid. Marți dimineață, acolo fuseseră confirmate zece infectări în rândul personalului medical şi auxiliar.  

Alte spitale unde au fost înregistrate focare de coronavirus sunt Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colțea și Alexandru Obregia.

Cele mai multe persoane infectate sunt asistente și infirmiere, în rândul lor fiind constatată și cea mai mare reticență la vaccinarea anti-COVID.

Persoanele infectate trebuie să stea acasă timp de zece zile dacă nu sunt vaccinate sau în izolare șapte zile dacă sunt imunizate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se așteaptă ca situația să se agraveze în perioada următoare și ia in calcul chiar scenariul ca personalul medical sau pacienții să fie relocați în alte spitale dacă activitatea vreunei instituții sanitare va fi afectată.