12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:14
No menu items!

Foşti angajaţi ai Oltchim, în greva foamei

spot_img

Foști angajați ai Oltchim protestează din nou, marți, pentru a-și cere salariile compensatorii

Oltchim disponibilizează aproape 1.000 de angajați în 14 iunie

Câteva zeci de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează din nou, marţi, în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, pentru a-și cere salariile compensatorii. Unsprezece dintre protestatari au intrat în greva foamei.

Aproximativ 30 de persoane, foşti angajaţi ai combinatului Oltchim, s-au adunat din nou, marţi, în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, în semn de protest faţă de faptul că după disponibilizare nu au primit plăţile compensatorii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, maiorul Liviu Iordache, 11 dintre protestatari au intrat în greva foamei, iar la locul protestului se află cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea, care monitorizează starea de sănătate de greviştilor.

Reprezentantul foştilor angajaţi de la Oltchim, Nicolae Burdoază, a precizat că cei 11 foşti salariaţi ai combinatului au intrat în greva foamei începând de luni. Ei și-au petrecut noaptea de luni spre marți în faţa sediului Prefecturii.

În ultimele săptămâni, zeci de foşti salariaţi ai Oltchim au protestat în repetate rânduri, pentru a cere autorităţilor să le spună când vor primi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Anul trecut, aproape o mie de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost disponibilizaţi, ei având dreptul să primească, conform contractului colectiv de muncă, între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă.

 

D.M.