11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 21:55

Alegeri pentru opt fotolii de parlamentar, pe 25 mai

spot_img

Cea mai fierbinte bătălie electorală va fi în București.

Plen_parlament_SZ

În paralel cu scrutinul europarlamentar, duminică vor avea loc și alegeri parțiale pentru Senat și Camera Deputaților. Mai mulți parlamentari și-au pierdut fotoliile, fie prin demisie, fie din cauza problemelor pe care le-au avut cu justiția, astfel încât locurile lor în forul legislativ trebuiau completate.

Pe opt locuri de deputat și senator “scoase la concurs” vor candida 53 de politicieni de la Alianța PSD-UNPR-PC, PDL,PNL,PMP, FC,PRM,PNTCD, PPDD și UDMR.

Probabil cea mai fierbinte bătălie electorală se va duminică în Colegiul numărul 8 din București, pentru un fotoliu de senator. Aici își vor măsura abilitățile electorale trei nume cunoscute publicului: Iulian Crăciun (PNȚCD), Ruxandra Dragomir (PMP), Ilie Năstase (Alianța PSD-UNPR-PC) și Petru Luhan (PDL). Forța Civică,PNL și PPDD au preferat să arunce în luptă în acest colegiu personaje necunoscute, fără șanse de câștig.

În schimb, în Colegiul numărul 7 din București, tot pentru Senat, Adriana Săftoiu (PDL) pare să nu aibă concurență serioasă. Asta pentru că PNL a nominalizat aici un fost PDL-ist, pe Andrei George Creci – numele său fiind legat ani buni de retrocedările făcute de Primăria Capitalei, iar Alianța PSD-UNPR-PC a ales să arunce în bătălia electorală o figură complet nouă în politică – Alfred Laurențiu Antonio Mihai.

Nicoleta Vera