16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:33
No menu items!

Florin Cîțu nu mai afirmă, ferm convins, că rămâne premier: „Toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi”

spot_img

Florin Cîțu nu mai este așa ferm convins că rămâne premier și după moțiunea de cenzură de marți, chiar și în situația în care aceasta va fi votată în Parlament, așa cum susținea zilele trecute. Duminică, șeful PNL a evitat să dea un răspuns clar cu privire la strategia partidului, spunând doar că abia de marți încolo vor fi luate în calcul toate opțiunile.

Cîțu a criticat în primul rând atitudinea USR PLUS, care susține în continuare că nu îl mai vrea premier din partea PNL, dar formațiunea va negocia reintrarea în coaliție alături de PNL și UDMR, dacă Iohannis va nominaliza pe altcineva ca șef al Executivului.

„PNL nu are ce discuta cu un partid care dă jos guvernul Partidului Naţional Liberal, mai ales atunci când se asociază cu AUR, un partid extremist şi cu cei de la PSD, cei care sunt duşmanii românilor. Deci nu avem ce discuta în acest moment, iar după ziua de marţi vom vedea care sunt opţiunile, dar eu zic că toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi”, a declarat Cîţu duminică.

Întrebat duminică cu cine va negocia, totuși, PNL, formarea unei noi coaliții de guvernare, din moment ce USR PLUS, PSD și AUR vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, Florin Cîțu a spus că, în opinia sa, prin votarea moţiunii de cenzură, parlamentarii USR PLUS ar valida opinia PSD că inclusiv miniştrii pe care i-au avut ei „au fost incompetenţi”.

”Această coaliţie nu are un plan B pe care să-l prezinte românilor. Cei de la PSD spun că nu vor să vină la guvernare, cei de la USR PLUS spun că vor cu cei pe care-i dau jos, iar cei de la AUR nu vor nimic. Această coaliţie trebuie să ne spună ce vrea de la România. Dacă USR ar fi spus vreodată că vor vota alături de AUR şi PSD să dea jos Guvernul PNL, niciodată nu am fi făcut coaliţie cu USR. Au fost necinstiţi, nu au fost oneşti cu românii şi vedem că pentru USR nu există niciun fel de scrupule”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Marilena Nedelcu