18.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:22

Florin Cîțu, după tragedia de la “Victor Babeș”: “Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla”

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seara că indidentul de la Spitalul “Victor Babeș” în urma căruia trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen a fost un accident. Cîțu a adăugat că autoritățile nu poate garanta că ceva similar nu se va mai întâmpla.

Principalele declarații ale premierului: 

Trei persoane au decedat. În acest moment nu știm de ce. Condoleanțe familiilor îndoliate. Din ce știm până acum, se pare că este un accident.

Am vorbit cu ministrul de interne. I-am cerut că acheta să fie cât mai rapidă și transparență. Vinovații trebuie să răspundă. Suntem în război cu această pandemie de un an de zile. Presiunea pe spitale este foarte mare. Presiunea pe spitale este foarte mare. Presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm. 

Campania de vaccinare este singură soluție.
 

Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să venim să explicăm. De aceea, l-am adus pe domnul Arafat. Nu trebuie să mai fugim de comunicare.

Vom încerca să avem mai multe paturi de AȚI așa cum am cerut acum două luni de zile.

Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Eu sper să avem resursele ca să trecem cât mai bine. Dar, ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Ele merg mână în mână.