29.6 C
București
vineri, 21 iunie 2024 - 16:18
No menu items!

Florin Cîțu despre scandalul din ședința de Guvern: „Asta cu amenințările cu ruperea coaliției… vin și pleacă. Acum două zile, USR PLUS zicea că nu pleacă de la guvernare”

spot_img

Premierul Florin Cîțu s-a cam săturat de amenințările miniștrilor USR PLUS că „ba pleacă, ba nu pleacă de la guvernare”. După scandalul ședinței de guvern suspendate deoarece miniștrii lui Dacian Cioloș și Dan Barna s-au trezit cu proiectul Anghel Saligny pe ordinea de zi suplimentară, deși nu stabiliseră că îl vor adopta azi, Cîțu a declarat că avea promisiuni de la USR PLUS că nu vor ieși din acest Guvern, ci vor face reforme împreună.

Premierul a venit în Parlament după scandalul din ședința de Guvern. Întrebat de ziariști dacă USR PLUS mai stă la guvernare, Florin Cîțu a spus că proiectul Anghel Saligny propus azi avea incluse toate observațiile USR PLUS, făcute în ședința coaliției, în urmă cu două săptămâni.

Asta cu amenințările cu ruperea coaliției… vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă, pentru că vom face reforme. Îi aștept pe colegii mei să facem reforme. Nu cred că există un ministru care să facă abuz de funcție și să nu respecte ce are de făcut. Acest proiect va trece. Dacă are procedurile legale, bineînțeles că va trece”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a declarat, de asemenea, că proiectul a intrat pe ordinea de zi suplimentară deoarece „a întrebat la Secretariatul General al Guvernului” și avea toate procedurile legale parcurse și toate cele de avizare respectate. 

Întrebat de ce nu a fost adoptat proiectul, din moment ce USR PLUS susține că nu avea avizele de la MJ și MT, iar premierul spune că erau toate procedurile îndeplinite, Cîțu a recunoscut că unul dintre avize „era cu observații”.

Marilena Nedelcu