11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:41
No menu items!

Florin Cîțu a admis că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre criza politică

spot_img

Premierul Florin Cîțu a vorbit cu Klaus Iohannis în ultimele zile, despre criza politică din coaliție, declanșată de el în urma revocării ministrului Justiției Stelian Ion. Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat că lor nu le-a răspuns Iohannis la telefon, în ziua demiterii ministrului din formațiunea lor.

„Da, am discutat cu președintele”, a răspuns Florin Cîțu unei întrebări.

„Ce ați discutat?” a fost următoarea întrebare.

Florin Cîțu a râs și nu a mai răspuns.

Ulterior, la briefingul de după ședința de Guvern în care s-a adoptat proiectul Anghel Saligny, premierului i s-a adresat din nou întrebarea privind discuția sa cu Klaus Iohannis, pe tema crizei politice.

„Nu pot să spun discuţia mea cu preşedintele Klaus Iohannis, dar eu vă pot spune că ce am spus eu şi ce am spus românilor este că voi face tot ce e posibil pentru a merge mai departe cu acest program de guvernare”, a explicat Florin Cîţu.

Potrivit ultimelor declarații ale copreședinților USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș, cei doi au încercat, în cursul zilei de joi, după demiterea lui Stelian Ion de miercuri seară, să stea de vorbă cu președintele Klaus iohannis la telefon. Acesta nu a răspuns însă, iar după câteva ore a semnat decretul de revocare a ministrului Justiției.

Marilena Nedelcu