16.8 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 16:21
No menu items!

Finanţele anunţă o nouă rectificare bugetară

spot_img

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) informează că în circa două săptămâni va fi elaborată şi aprobată rectificarea bugetului de stat şi a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

„În circa două săptămâni se va elabora şi aproba rectificarea bugetului de stat şi a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, care va avea în vedere şi necesităţile de finanţare suplimentare ale spitalelor”, se arată într-un comunicat transmis vineri de MFP.

Guvernul a făcut ultima rectificare bugetară în august. Atunci au fost diminuate veniturile cu 2,7 miliarde de lei, iar a cheltuielilor cu 1,3 miliarde de lei. Deficitul s-a mărit cu  1,4 miliarde de lei. Sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale s-au majorat atunci cu 612,9 milioane lei, din care 500 milioane de lei pentru achitarea unor datorii restante faţă de stat.

Rectificarea bugetară din august a implicat şi modificarea deficitului bugetar de la 1,9% la 2,25% din PIB.

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, spunea pe-atunci că rectificarea bugetară fusese concepută pornind de la o creştere economică de 1,2%, o creştere nominală a PIB de circa 607 miliarde lei, o inflaţie de 3,5%, un curs leu/euro de 4,45 lei/euro şi un deficit bugetar de 2,2%.(S.S.)