18.7 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 16:02
No menu items!

Fetiţa de 5 ani cu hepatită misterioasă, transferată la Spitalul Fundeni

spot_img

Fetiţa de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută va fi transferată, vineri, la Spitalul Fundeni, după ce medicii de la Grigore Alexandrescu îi vor face toate investigaţiile.

“Pacienta va fi transferată la IC Fundeni în vederea stabilirii indicatiei de transplant hepatic si evaluării pretransplant ficat. Dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni, de către o echipă multidisciplinară formată din specialişti de la I C Fundeni şi de l;a Spitalul Grigore Alexandrescu”, a declarat pentru News.ro directorul ANT, Dr. Radu Zamfir. 

Fetiţa a fost internată în data de 4 aprilie la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii nu au detectat atunci în cazul ei nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negative. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nici nu a avut legătură epidemiologcă cu alt caz raportat către OMS Europa. Copilul a ajuns la spital cu insuficienţă hepatică, transaminaze crecute şi icter la un copil la care nu există marker de infecţie virală hepatică, aşa cum au anunţat responsabilii din Ministerul Sănătăţii în data de 25 aprilie.

Echipa medicală de la Spitalul Clinic Fundeni, va stabili, în urma analizelor de specialitate,  diagnosticul şi va decide dacă se va impune sau nu o operaţie de transplant hepatic.

În cursul zilei de joi mama copilului a fost investigata în eventualitatea unui transplant de ficat pentru fetita.

Unul dintre medicii care o îngrijesc crede că nu este vorba despre hepatită, ci despre o boală rară, care afectează grav ficatul, numită boala Wilson. 

                                                                                                                 Adina Silav