23 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 17:07
No menu items!

Festivalul Saga: Cinci persoane au intrat în stop cardiac din cauza drogurilor. Două au murit. Zeci de apeluri la 112

spot_img

Cinci tineri care au participat la festivalul Saga din Capitală, weekendul acesta, au fost transportați la spital după ce au intrat în stop cardiac din cauza consumului de stupefiante. Doi dintre tineri au decedat după câteva ore, în care medicii s-au luptat să îi salveze.

Poliția Capitalei a primit zeci de apeluri la 112, de la festivalul Saga, chiar din prima noapte, de vineri spre sâmbătă. În a doua noapte de festival, sâmbătă spre duminică, au fost și mai multe apeluri. Cele mai multe dintre reclamații au fost privind furtul de telefoane mobile. Alte sesizări au venit din partea locatarilor din zonă, care s-au plâns de volumul muzicii.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Arena Națională unde a avut loc concertul, au fost ridicate circa 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, conform unor surse citate de gandul.ro. Și în noaptea de sâmbătă spre duminică, alți 30 tineri au ajuns la spital.

„Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Duminică dimineață a fost anunțat și al doilea deces din cauza stupefiantelor, conform sursei citate.

Organizatorii festivalului susțin că și-au luat toate măsurile de control a celor care vin la concerte și, în plus, unul dintre partenerii evenimentului este Agenția Națională Antidrog.

„SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital”, se arată într-un comunicat transmis ulterior de organizatori.

Organizatorii mai susțin că au luat toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel.

„La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanța pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezența la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise”, se arată în comunicatul transmis către Gândul.