5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 1:13
No menu items!

Federația Părinților cere școală online săptămâna viitoare, ultima din semestrul I

spot_img

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FEPAL) cere Ministerului Educației trecerea cursurilor în online sincron în ultima săptămână a semestrului I (10-14 ianuarie 2022), în actualul context pandemic și mai ales pentru că autoritățile nu vor avea testele pentru elevi.

Părinții atrag atenția că specialiștii din domeniul medical avertizează că începerea cursurilor cu prezență fizică accelerează masiv transmiterea intracomunitară, ”școala fiind un vector de transmitere, cu atât mai mult în lipsa testării și recomandă un minim de o săptămână de predare online dat fiind faptul că autoritățile abilitate se dovedesc încă o dată total nepregătite pentru a gestiona situația actuală”.

FEPAL propune și soluții, inspirate din modelul austriac: instituțiile să fie deschise doar pentru copiii mici, iar aceștia să frecventeze cursurile doar dacă vor părinții. În plus, spun aceștia, în ultima săptămână din semestru doar sunt încheiate mediile.

“Scopul acum ar trebui să fie încetinirea pe cât posibil a valului 5 și pregătirea eficientă a școlii cu prezență fizică astfel încât etapele de predare și consolidare ale procesului educațional din semestrului 2 să nu mai fie afectate ca în semestrul I”, mai spun reprezentanții părinților.

Emanuel Stan