0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 15:00
No menu items!

În sfârșit, ninge în majoritatea zonelor țării. Unde sunt emise avertizări

spot_img

Jumătatea de Vest a țării este, sâmbătă, sub atenționare cod galben de ninsoare și viscol, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În majoritatea zonelor a nins, iar la București se vor mai semnala fenomene mixte.

În Banat, Crișana, Maramureș și local în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă în medie de 10 – 15 centimetri.

În Carpații Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali unde va fi viscol.

În restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte și izolat se va produce polei, iar în prima parte a intervalului va mai ninge, cu precădere în dealurile sudice.

Codul galben este în vigoare de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 10.00.

Alertă meteo în 13 județe. Cod galben de ninsori și viscol. Harta zonelor vizate

Vremea va fi închisă şi trecător se vor semnala precipitaţii mixte în Capitală, iar temperatura aerului va creşte uşor pe tot parcursul zilei de sâmbătă, până la 1 – 2 grade ziua, iar noaptea spre 3 – 4 grade, potrivit prognozei speciale pentru municipiul Bucureşti elaborată de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 8 ianuarie, ora 10:00 – 9 ianuarie, ora 10:00.