Fățărnicia este mai periculoasă decât crima! / VIDEO

Abia atunci când inima va pulsa în ea sânge de post, fără ură, fără ambiție, fără pizmă, fără invidie, fără răutate, inima a intrat în post deplin. Cât facem lucrul ăsta, cu buruiana în buze ca vaca în iarbă și cu coarnele să spargem, nu suntem în post. Suntem fățarnici!

Cine sunt acești fățarnici? Sunt cei care sunt preocupați de opăritul oalelor, pentru că în ele a fost gătită mâncare de dulce, cei care sunt atenți să nu confunde lingura din mâncarea cu untdelem cu cea din mâncarea fără untdelemn, ca nu cumva să gătim în vasul în care s-a gătit carne sau pește. SĂ SCOATEM DRACII DIN INIMILE NOASTRE ȘI AM OPĂRIT TOATE VASELE DE POST. Fățărnicia este mai periculoasă decât crima!

Postul ucide atunci când începi un monstruos scandal în casă și începi să strigi: “Iar, femeie, barabule! Iar, femeie, cu varza ta, iar cu popii tăi.”

Pune-i să mănânce ce vrea și lasă-l în pace. Este mai primit postul acela decât înjurăturile și sudalmile și doi cartofi fierți, care, oricum, nu îi aduc niciun folos dacă dumnealui, dacă dumneaei, sau dumnealor, sau alții nu simt nevoia să intre în această lucrare duhovnicească simplă și oferită de bunăvoie. “Cine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.” (Marcu 8, 34)

Invatatura

– "FERICIȚI CEI CURAȚI CU INIMA, CĂ ACEIA VOR VEDEA PE DUMNEZEU".(Fericirile).- "Din prisosul inimii vorbește gura".(Sf.Evanghelie).- Abia atunci când inima noastră, va pulsa în ea sânge de post, fără ură, fără ambiție, fără pizmă, fără invidie, fără răutate, inima noastră a intrat pe portița strâmtă a postului adevărat. – Cât nu facem acest lucru, degeaba stăm cu buruienile în gură și în farfurie, precum văcuțele în iarbă, în schimb cu coarnele spargem pe cei din jur, niciodată să nu ne considerăm în post, rămânem niște fățarnici ai dietelor și imaginii creștine false.- Cine sunt acești fățarnici? – Sunt cei care se preocupă de opăritul oalelor, pentru că în ele a fost gătită mâncare de dulce, cei care sunt atenți să nu confunde lingura din mâncarea cu untdelem cu cea din mâncarea fără untdelemn, ca nu cumva să gătim în vasul în care s-a gătit carne sau pește, formalități simple și nemântuitoare.- SĂ SCOATEM DRACII PATIMILOR, DIN INIMILE NOASTRE ȘI AȘA AM OPĂRIT TOATE VASELE DE POST. – Fățărnicia este mai condamnabilă decât crima!- Postul ucide și el, atunci când începi un monstruos scandal în casă și începi să strigi: "Iar femeie barabule! Iar femeie cu varza ta, iar cu popii tăi.."-Pune-i lui sau ei, să mănânce ce vrea și lasă-i în pace. – Este mai primit postul acela simplu și discret, decât înjurăturile și sudalmile și doi cartofi fierți, care oricum nu aduc nici un folos, dacă dumnealui sau dumneaei ori dumnealor sau alții, nu simt nevoia să intre în această lucrare duhovnicească simplă și de bunăvoie. – "Cine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie." (Marcu 8, 34)https://www.youtube.com/watch?v=5MDGS8rm8fc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1dXfljmJtlFFOHYBsmhOkg2KCE5fup_Ej2AdaAlkofTR8IBsQXz_YHhIo

Publicată de Parintele Calistrat pe Marţi, 12 martie 2019

 

NICIUN COMENTARIU