15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:49
No menu items!

„Fast & Furious 6”, desemnat cel mai popular film pe Facebook în anul 2013

spot_img

ff6

Lungmetrajul „Furios şi iute 6/Fast & Furious 6” a fost desemnat cel mai popular film pe reţeaua de socializare Facebook, potrivit unei cercetări realizate de firma de monitorizare socială Expion.

Expion a realizat un top 10 al celor mai populare filme de pe Facebook, luând în calcul numărul de comentarii, aprecieri şi stări privind acestea.

Filmul, care îi are în rolurile principale pe actorul Vin Diesel şi regretatul Paul Walker, a generat mai mult de 42,4 milioane de interacţiuni între fani pe site-ul de socializare Facebook, aproape dublu faţă de filmul clasat pe poziţia a doua – „The Hunger Games”, relatează dailymail.co.uk.

Pe locul al treilea în clasament este situat filmul „Iron Man 3”, iar pe locul al patrulea pelicula „Despicable Me 2”.

Poziţia a cincea este deţinută de filmul „Eroul/ Man of Steel”, urmată de filmele” Monsters University”, ” Star Trek Into Darkness”, „Oz: The Great and Powerful”, „World War Z”, iar pe ultimul loc se află filmul „Gravity”, care s-a bucurat de doar 482.788 de interacţiuni.

Expion a analizat paginile de Facebook ale celor mai populare filme, de la 1 ianuarie până pe 5 decembrie 2013, astfel încât să descopere care pagină şi prin urmare care film are cei mai înfocaţi fani pe reţeaua de socializare.

De asemenea, s-au luat în calcul şi cele mai populare personaje din filme.

Dominic Toretto, personajul interpretat de Vin Diesel în filmul „Fast & Furious 6”, a fost cu 83% mai popular decât Katniss Everdeen, personajul interpretat de Jennifer Lawrence în filmul „The Hunger Games”.

Două din trei postări ale anului au făcut referire la actorul Paul Walker, care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, în noiembrie 2013. Este vorba despre o postare aniversară, care a generat 879.000 de interacţiuni ale fanilor, precum şi o postare in memoriam, cu 2,2 milioane de interacţiuni.

D.M.