11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:11

Fără locul de muncă al părinților în catalog. Ocupația sau profesia nu vor mai fi cerute elevilor de diriginți și învățători

spot_img

Ministerul Educaţiei a trimis, joi, 26 august 2021, o informare către inspectoratele şcolare şi directorii şcolilor prin care li se solicită învăţătorilor şi diriginţilor să nu mai ceară părinţilor sau reprezentanţilor legali ai elevilor informaţii cu privire la locul de muncă, ocupaţia sau profesia lor.

Profesorii diriginți și învățătorii nu-i vor mai întreba pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție sau ce meserie au.

Concret, ministerul Educației anunță că „începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor”.

În cazul în care aceste rubrici sunt prevăzute în catalog, ele vor rămâne necompletate.

„Această solicitare vine în sprijinul asigurări echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei”, precizează documentul.

Până la actualizarea actelor de studiu, profesorii diriginți și învățători vor completa doar rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților reprezentanților legali ai elevilor.

                                                                                                              Adina Silav