Familia fostului prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu, contracte de deszăpezire cu Prefectura, în mandatul acestuia / DOCUMENTE

Fostul premier Victor Ponta a dispus, în 2014, Corpului său de control să facă un control la Prefectura Teleorman. Concluzia: o parte din banii alocaţi de guvern, în 2012, din Fondul de intervenție la dispoziția Executivului, a ajuns în buzunarele familiei lui Teodor Nițulescu, în mandatul acestuia de prefect, scrie evz.ro

Concret, potrivit Evz, Corpul de control al premierului Ponta a avut ca temă verificarea modului de utilizare de către autorităţile locale a sumelor alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de căderile masive de zăpadă şi viscol în februarie 2012, când prefect de Teleorman era Teodor Niţulescu, unul dintre principalii denunţători la DNA al lui Liviu Dragnea.

Concluzia controlului a fost că o parte din banii alocaţi de guvern a ajuns în buzunarele familiei lui Niţulescu. Astfel, autorităţile locale din comunele Beuca, Frăsinet, Stejaru şi Vedea au încheiat contracte de deszăpezire cu societatea Venus Mob SRL deţinută şi administrată de rude de gradul I ale prefectului Teodor Niţulescu, către care a fost plătită suma totală de 58.566.08 RON.
 
Corpul de control al premierului a mai stabilit că asociaţii fondatori ai societăţii Venus Mob SRL erau Mariana Niţulescu, cu cotă de 90%, Iulian Mihai Niţulescu şi Radu Codruţ Niţulescu cu câte 5%. Inspectorii au mai constatat că cei trei erau soţia şi copiii prefectului.

La data de 21.09.2006, Teodor Niţulescu devenise acţionar cu 55 la sută la Venus Mob SRL, dar, pe 27.10.2011, își cesionase pachetul de acțiuni către cei doi fii şi către societatea Comixt SA, redevenind administrator pe 11.05.2012.

 
 
 

 

NICIUN COMENTARIU