21.1 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:55
No menu items!

Facturile la energie electrică nu vor creşte după 1 aprilie. Ce măsuri vor lua autoritățile

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că facturile la energia electrică nu vor mai creşte, Executivul urmând să vină cu soluţii și după 1 aprilie.

„Vă spun cu certitudine că preţurile vor rămâne aceleași, în acest moment, care sunt trecute în ordonanţa de urgenţă. Se va lua o soluţie, inclusiv pentru cauze, dar şi pentru efecte, pentru că trebuie limitată inflaţia. Toţi factorii decidenţi, în acest moment, s-au strâns în jurul acestei probleme”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, în emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Liderul social democraților susține că în cazul în care nu nu se va da o ordonanţă sau o lege în Parlament, categoric se va prelungi această ordonanţă.

“Dacă se dă şi este timp să se negocieze şi cu Comisia, să se facă şi toată reglementarea şi tot parcursul prin ANRE, ca să fie totul legal şi transparent, atunci vom avea mai curând, de la 1 aprilie. Nu se va ieşi din această marjă de preţ”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că România va deveni independentă energetic în următorii trei ani.

„Un guvern eficient e când gândeşte cu 2-3 paşi înainte. Au venit colegii mei în Parlament cu scoaterea a trei hidrocentrale, să le scoatem prin lege, este inadmibil. Iubesc natura, dar sunt nişte decizii…

De acolo am alimenta, au făcut ai mei socoteala, 300.000 de gospodării. Toate investiţiile sunt blocate.

Nu poţi să te duci, să semnezi, să scoţi 1.600 de mw să-i opreşti, să semnezi la Bruxelles şi tu să nu ai pe termen scurt să dai drumul la alte capacităţi de producţie.

Acest guven şi România este condamnată ca în următorii trei ani de zile să devină independentă energetic şi putem face acest lucru”, a  mai spus preşedintele PSD.

                                                                                                                    Adina Silav