4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 20:52
No menu items!

Facebook va înlătura postările – dezinformări, inclusiv despre coronavirus. Ce modificări putem face la profil pentru a ne proteja datele personale

spot_img

Facebook a comunicat că are un plan pentru a înlătura postări ce conțin așa-zise leacuri pentru coronavirus, dar și alte dezinformări sau teorii ale conspirației care circulă în aceste zile.

Răspândirea informațiilor false despre noul coronavirus – declarat urgență de sănătate publică de OMS – pune Facebook în fața unui nou test despre cum face față răspândirii teoriilor conspirației și a dezinformărilor. Compania spune că va elimina postările care conțin sfaturi ce ar putea pune viața utilizatorilor în pericol și adaugă că va încerca să lucreze cu organizațiile de fact-checking pentru a găsi și semnala articole care dau sfaturi lipsite de acuratețe despre cum se poate preveni boala.

Totodată, Facebook a făcut câteva modificări prin care utilizatorul poate limita accesul la datele personale, unele reclame primite, iar paginile de internet pe care vom intra, nu vor mai avea cum să stocheze anumite informații, care până acum erau folosite apoi în mesaje și ne influențau reclamele. De asemenea, rețeaua socială oferă utilizatorilor ce alte site-uri și aplicații au luat date de la Facebook și le folosesc în diverse scopuri pentru profilare sau pentru acces în diverse aplicații.

Facebook recomandă celor aproximativ două miliarde de utilizatori din jurul lumii să-și revizuiască setările de confidențialitate.Toți userii vor primi în săptămânile ce urmează o notificare prin care li ce cere revizuirea acestor setări. Este vorba despre setări prin care putem controla cine ne poate vedea postările/informațiile sau seta alerte de login. Rețeaua de socializare anunță că a lansat și Off-Facebook Activity (Activitatea în afara FB), care ne permite să vedem ce informații obține Facebook despre noi de la companii 3rd party, pentru a ni se livra reclame.