FACEBOOK te poate face NEFERICIT

FACEBOOK te poate face NEFERICIT

FACEBOOK te poate face NEFERICIT

Rețelele de socializare, precum Facebook, sunt folosite de milioane de oameni pentru a păstra legătura cu prietenii și familia. Însă, departe de a le îmbunătăți ziua, Facebook ar putea face utilizatorii mai nefericiți, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de știință au descoperit că, cu cât persoanele petrec mai mult timp pe rețele sociale, cu atât mai rău se simt ulterior.

Mai mult de unul din trei britanici utilizează Facebook în fiecare zi, cu 24 de milioane de acțiuni de logare pentru a împărtăși cele mai recente întâmplări.

La suprafață, Facebook oferă o resursă neprețuită pentru îndeplinirea nevoii umane de bază pentru conectarea socială

 Dr. Ethan Kross, psiholog la Universitatea din Michigan

Dar, mai degrabă decât a spori bunăstarea, am constatat că utilizarea Facebook prezice rezultatul opus – o subminează.

Cercetările efectuate la începutul acestui an la Universitatea din Chester au relevat că prietenii de pe Facebook nu sunt un substitut pentru un lucru real.

S-a constatat că oamenii sunt mai fericiți și râd de 50 de ori la sută mai mult atunci când vorbesc față-în-față cu prietenii sau prin intermediul webcam, decât atunci când aceștia utilizează site-urile de socializare.

Participanții la studiu care au avut interacțiuni directe cu alte persoane s-au simțit mai bine în timp, însă, la polul opus, persoanelor care în același interval de timp au utilizat Facebook-ul, li s-a redus nivelul de satisfacție în viață.

„Acesta este un rezultat de o importanță critică pentru că pătrunde chiar în inima influenței pe care rețelele sociale o pot avea asupra vieților oamenilor”, a declarat John Jonides, neurolog la Universitatea din Michigan.

Studiul, publicat în revista Public Library of Science ONE, a analizat obiceiurile de navigare a 82 de tineri, toți aceștia având smartphone-uri și conturi de Facebook.

C.I.

NICIUN COMENTARIU