19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:33
No menu items!

Extemporal la…sinucidere

spot_img

Părinții unor elevi din Marea Britanie și Franța sunt extrem de revoltați după ce dascălii copiilor le-au cerut să întocmească o temă la clasă despre ce ar trebui scris în biletul de adio al unui sinucigaș. Mama unui elev din Anglia a avut neșansa să găsească în ghiozdanul băiatului ei o asemenea temă și a crezut că fiul ei s-a sinucis.

Incidentul care a avut loc în urmă cu câteva luni s-a repetat de astă dată la Colegiul Antoine-Delafont din Montmoreau-Saint Cybard din Sud-Vestul Franței, iar autoritățile nu au făcut deocamdată publice datele profesorului. Iată ce le cerea acesta copiilor în vârstă de 12-13 ani: „Imaginați-vă că tocmai ați împlinit 18 ani și v-ați hotărât să vă luați viața.

Ca un ultim gest trebuie să explici celorlalți de ce ai făcut acest lucru, trebuie să le mărturisești dezgustul pe care-l simți față de propria ta persoană, iar textul trebuie să cuprindă evenimentele din viața ta care te-au făcut să te simți așa.” Mai mulți părinți au fost oripilați și au trimis o scrisoare anonimă autorităților, însă mama unui elev, Beatrice Goupilleau, a declarat pentru o publicație locală că fiului ei i-a fost jenă să o lasă să vadă ce scrisese în biletul de adio.

Se pare că profesorul nu a fost de aceeași părere atunci când a evaluat lucrarea, menționând pe ea că nu este suficient de clară. După ce dascălul respectiv a fost suspendat, efectul produs, după apariția întâmplării în mass-media, a fost contrar așteptărilor. Mai multe cadre didactice i-au luat profesorului suspendat apărarea, același lucru fiind susținut și de elevii săi care îi apreciază valoarea.

D.M.