24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:54
No menu items!

Explicațiile lui Marian Murguleț, secretarul de stat demis la 24 de ore după numirea sa, de către premierul Florin Cîțu

spot_img

Marian Murguleţ, fost secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, demis de prim-ministrul Florin Cîțu la 24 de ore după ce abia fusese numit, a explicat, vineri, că nu comentează deciziile premierului, dar dacă acesta are informații cu privire la el, ar vrea să le afle, așa cum a aflat și de demiterea sa, din spațiul public.

„De luni, 28 iunie, ar fi urmat să merg la minister. Tot ce ştiu, ştiu din presă. Nu am explicaţii. Mi se pare că e foarte important să stabilim că lucrurile sunt clare: premierul decide cu cine lucrează şi cât timp lucrează. Aici nu avem ce comenta. Referitor la întrebările pe care le-am primit în ultimele mai puţin de 24 de ore, aş face doar două remarci pur tehnice.

Unu – nu ştiu ce informaţie confidenţială sau nu ar fi putut primi premierul despre mine, însă din partea mea o poate face publică. Mai mult nu am de declarat, pentru că ştiţi că sunt un tehnocrat, nu mă amestec în discuţiile dintre politicieni.

A doua precizare e una legată de postări. O parte a mass-media a speculat că asta ar fi fost una dintre cauze, legat de nişte postări critice pe ştiu eu ce teme… realitatea e următoarea: colega mea mai tânără care se ocupa de pagina mea de Facebook, în ultima perioadă, făcea câte o postare, eu nemaiavând o activitate publică intensă de la sfârşitul lunii ianuarie. Înţeleg că a dat două share-uri – una la un articol de pe edupedu legat de educaţie, şi o alta despre ceva împăduriri în care chiar îşi exprima un dubiu „Aşa o fi?”. Imediat după ce marţi sau miercuri au apărut articolele, ea s-a speriat şi a şters foarte mute postări”, a explicat Murguleţ.

Premierul l-a numit, prin decizie publicată în Monitorul Oficial din 22 iunie, pe Marian Murguleţ în funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. La 24 de ore, prim-ministrul a revenit asupra deciziei și a semnat revocarea lui Murguleţ din funcție. Întrebat de ziariști, el a declarat că ulterior numirii lui Marian Murguleț a primit o informație, „pe care, dacă aş fi avut informaţia la momentul respectiv, nu aş fi făcut numirea”, a declarat Florin Cîţu.

E. Stan