27.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 15:12
No menu items!

Explicațiile IPJ Arad în cazul polițistului care a scos arma din dotare spre șoferul de TIR

spot_img

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a precizat, cu privire la imaginile distribuite în mediul online în care se vede un agent ce pare că îndreaptă arma spre un şofer, că este vorba de un cetăţean turc ce nu oprise TIR-ul la semnalele poliţistului. Ulterior, conducătorul ar fi devenit agresiv, susțin reprezentanții IPJ Arad.

„Din primele verificări, s-a stabilit că un poliţist al Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, aflându-se în timpul serviciului, a pus în funcţiune semnalele luminoase, pentru oprirea unui ansamblu rutier.
 
Şoferul acestuia nu a oprit, continuându-şi deplasarea, fiind ulterior oprit pe DN 7, la intersecţie cu breteaua de coborâre de pe A1.
 
Conducătorul auto, un cetăţean turc, a coborât din autoutilitară şi a devenit agresiv prin vorbe şi comportament, motiv pentru care agentul de poliţie a întins mâna pentru a păstra o distanţă de siguranţă. Totodată, a scos pistolul din toc, arma fiind orientată în plan vertical”, a transmis, marţi, IPJ Arad.
 

Conform sursei citate, şoferul „şi-a revizuit comportamentul, devenind cooperant, a înmânat documentele solicitate de poliţist, în urma verificărilor nefiind constatate nereguli”.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, pentru a se stabili dacă au fost încălcate regulile deontologice şi luarea de măsuri legale, dacă se impun.

Imagini video cu un polițist care îndreaptă arma spre un şofer de TIR, pe Autostrada A1 Deva – Nădlac, au apărut pe reţelele de socializare, acestea fiind surprinse de camera video aflată pe bordul unei maşini. 

Evenimentul a avut loc la data de 26 decembrie, pe autostrada A1 Deva – Nădlac.