Expertiza privind incendiul din Club Colectiv va fi gata până la începutul lunii februarie

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani va finaliza raportul de expertiză privind cauzele incendiului din Club Colectiv până la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, conform directorului George Găman, citat de Mediafax.

Totodată, acesta a menţionat faptul că raportul trebuie să aibă o rigurozitate ştiinţifică şi că a avut loc şi o simulare a incendiului ale cărei concluzii nu pot fi publicate din cauza unui acord de confidenţialitate întocmit cu Parchetul General.

Precizările directorului George Găman vin după ce fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat îngrijorat de întârzierea expertizei şi a arătat că este de părere că experţii INSEMEX Petroşani deja sunt conştienţi de cauzele incendiului şi de părţile care nu corespund cu varianta care a circulat până în prezent.

Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezulatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele expertizei nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere. Am văzut chiar astăzi (duminică – n.r.) o declaraţie a directorului Institutului de la Petroşani, acolo sunt cei mai buni profesionişti pe care îi are România. Dar când sunt 63 de morţi să spui «vom vedea prin februarie expertiza» …. Acolo sunt de scris 3 pagini, şi eu am fost expert al Ministerului Justiţiei pe probleme navale. Se scriu 10 pagini pentru descrierea procedurii, dar evenimentul va fi descris în 3. Descrierea evenimentului de la Colectiv va avea probabil 3-4 pagini.

Traian Băsescu, la B1 TV

După finalizarea expertizei, aceasta va fi înaintată către Parchetul General.

Octavian Cătuşanu

NICIUN COMENTARIU