15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:11
No menu items!

Experiența unui investitor: Am ajuns de la 15 angajați la 1.000. În Italia, probabil ar fi fost invers

spot_img

Întreprinderile mici și mijlocii care și-au internaționalizat activitatea în România au devenit mai complexe și mai puternice, ajungând de multe ori să ajute societatea-mamă din Italia, a declarat Mauro Maria Angelini, președintele patronatului italian Confindustria Romania.

”Ca om de afaceri, România mi-a oferit oportunitatea să mă realizez ca om de afaceri. Am început cu o firmă mică, de 15 angajaţi şi am ajuns la o firmă cu peste 1.000 de angajaţi, într-o perioadă în care, dacă aş fi fost în Italia, probabil mi s-ar fi putut întâmpla exact invers, să ajung de la firmă cu 1.000 de angajaţi, la una cu 15 angajaţi. Într-adevăr, în anii ’90 a fost mai greu pentru firmele italieneşti să vină în România, care era o ţară exotică pentru afaceri. Dar la începutul anilor 2000 lucrurile s-au schimbat”, a afirmat Angelini.

Declarațiile au fost făcute la Forumul Economic al Confindustria Romania, care a avut loc joi la București.

Angelini a mai spus că, în prezent, sunt peste 30.000 de firme italieneşti în România care lucrează în industria lemnului, textile, îmbrăcăminte, încălţăminte, servicii şi finanţe.