3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:59
No menu items!

The Guardian: Germania cere cote obligatorii de refugiați în UE, la toate valurile care ar urma

spot_img

Germania va cere instituirea unei noi politici comune pentru rezolvarea crizei refugiaților, care va consta în impunerea unor cote de împărțire a sutelor de mii de refugiați din Orientul Mijlociu, în mod obligatoriu și permanent, potrivit unor surse politice de la Berlin, citate de The Guardian.

Alte propuneri ale Germaniei se referă la aducerea migranților direct în statele UE, pentru a evita drumul lung, eliminarea unor elemente de suveranitate la granițe, în favoarea forței comune europene, și impunerea unei taxe speciale la nivelul UE pentru a finanța noile politici.

Planurile sunt făcute de Germania și Comisia Europeană, însă se așteaptă proteste din partea altor state, în special din centrul și estul Europei. România a fost reticentă la discuțiile despre primul val de refugiați, când i s-au alocat 6.300 de oameni, iar Ungaria și-a impus voința prin crearea unei politici proprii de securizare a graniței.

Angela Merkel, cancelar al Germaniei, ar fi supărată că statele est-europene cer solidaritate în chestiunea pericolului dinspre Federația Rusă, dar nu vor să fie solidare cu povara crizei refugiaților. Merkel este tot mai criticat în Germania pentru politica de primire a imigranților extracomunitari, care pune presiune pe serviciile sociale și pe bugetele locale.

Autoritățile de la Berlin se așteaptă să primească anul acesta până la un milion de cereri de azil din partea refugiaților.