9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 4:17
No menu items!

Experţii investighează incendiul din Confort City

spot_img

O comisie de specialişti de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov, dar şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii s-a deplasat miercuri în localitatea Popeşti-Leordeni, la imobilul afectat de incendiul puternic izbucnit în urmă cu o zi în complexul rezidenţial Confort City deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, pentru a stabili cauzele probabile ale producerii acestuia, primele elemente urmând a fi făcute cunoscute cel mai târziu joi.

Experţii vor căuta să determine amprenta incendiului, stabilind astfel cauzele acestuia. Ei vor încerca să realizeze un scenariu al incidentului.
Colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, şeful ISGU, a afirmat că, pe timpul nopţii, zona în care a avut loc incendiul a fost supravegheată de pompieri cu patru autoscări pentru intervenţie şi 12 autospeciale. În timpul nopţii, pompierii au controlat din oră în oră imobilul pentru a identifica alte posibile focare de incendiu.

Marţi după-amiază a izbucnit un incendiu la mansarda din lemn a unui imobil din complexul rezidenţial Confort City din Popeşti-Leordeni, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, extinzându-se şi la etajul 10 al blocului de locuinţe. Apoi, focul s-a propagat pe faţadă, către etajele inferioare, implicând pe orizontal toate cele  opt scări ale imobilului şi afectând mai multe apartamente.(S.S.)