15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 9:31

Existența Greciei este amenințată

Imigrația necontrolată amenință însăși existența Greciei, țară care se confruntă cu un aflux masiv de imigranți musulmani, a atras atenția mitropolitul Antim al Tesalonicului, potrivit pravoslavie.ru, site citat de Agerpres.

Înaltul prelat este de părere că refugiații trebuie ajutați, „dar nu trebuie să ne pierdem identitatea națională și să dispărem ca popor”. „Am mai spus că îi iubim pe acești oameni (imigranți) și îi putem ajuta, dar Grecia nu poate să-i integreze. Unii au interpretat greșit spusele mele… Ce ar fi trebuit să spun? Să vină milioane din Asia? Dacă într-adevăr vor veni milioane, aceasta va însemna sfârșitul nostru ca popor”, a spus ierarhul grec.

Mitropolitul Tesalonicului s-a referit în continuare la măsurile luate de unele state în contextul crize imigranților, întrebându-se în același timp cum va arăta Grecia în cazul în care va crește numărul musulmanilor în țara cu puternică tradiție creștin-ortodoxă.

În Germania, după venirea primilor refugiați au fost luate o serie de măsuri. Ungaria spune „nu” imigranților. Slovacia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei de asemenea. Acum imigranții sunt trecuți de traficanți din Turcia peste râul Evros. Ce va fi în cazul în care va crește numărul musulmanilor în regiunile grecești, unde și așa sunt foarte mulți? Cum va fi atunci Grecia?

Antim
Mitropolitul Tesalonicului

Emanuel Stan