8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:08
No menu items!

Exerciţii militare cu muniţie de război. Restricţii, în zona poligonului de la Babadag

spot_img

Poligonul din apropierea oraşului Babadag din județul Tulcea găzduieşte, începând de luni, exerciţii militare cu muniţie reală.

În total vor fi 16 zile pe parcursul acestei luni în care se vor executa trageri în poligonul de la Babadag, între 9-13 ianuarie, 16-23-27 ianuarie, dar şi în ultimele două zile ale lui ianuarie. 

Practic de dimineaţă de la ora 8:00 şi până noaprtea, la ora 23:00, se vor executa fără întrerupere trageri extrem de intense pe interval de 60 de minute, cu pauze de 15 minute între ele, arată Antena 3 CNN.

Exerciţiile care au început astăzi vin la pachet cu o serie de restricţii de circulaţie impuse de autorităţile locale.

Pentru că este o zonă destul de circulată, pe drumul judeţean dintre localităţile Nisara şi Sălcioara, autorităţile locale îi roagă pe şoferi să folosească o rută alternativă şi să evite aşteptarea la barierele amplasate în zonă. 

Şi asta pentru că pe durata tragerilor şoferii nu se vor putea deplasa. 

Ca să evite aglomeraţia, aceştia sunt sfătuiţi să folosească ruta alternativă care include oraşul Babadac şi satul Jurilovca.

Nerespectarea acestor recomandări poate duce la incidente nefericite, cu consecinţe grave, de care unitatea militară nu se face răspunzătoare, avertizează autorităţile judeţene.

                                                                                                                 Adina Silav