20.5 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 7:31
No menu items!

Evaluarea Națională-Proba la Limba Română. Cum arată un model de broșură de examen. Probele, monitorizate audio-video

spot_img

Proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării naționale 2021 pentru elevii absolvenți de clasa a VIII-a începe azi, 22 iunie, la ora 9,00. Copiii vor primi o mască sanitară la intrarea în școlaă, nu li se va lua temperatura, iar în clase vor sta câte unul în bancă la o distanță de cel puțin un metru.

Examenul se va desfășura în 3.850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele, broșură care are 10 pagini și hârtie ștampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul, potrivit anunțului Ministerului Educației.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că se va asigura personal că nu vor exista „vicii de formulare” în privința subiectelor.

„Subiectele sunt mai aproape de modalitatea de testare PISA, au făcut obiectul unor multiple teste de antrenament, sunt cunoscute, tematica de examen de asemenea a fost cunoscută. Din perspectiva gradului de dificultate, nu sunt nici mai simple, nici mai complicate”, a declarat ministrul educației.

Dintre elevii care au terminat clasa a VIII-a, 16.473 de elevi nu s-au înscris la examenul de capacitate pentru că în cea mai mare parte sunt corijenți. Ministrul Sorin Cîmpeanu consideră că acest aspect este o consecință a școlii online.

Cum arată un model de broșură de examen cu subiectele la Limba și literatura română